DANA 21. SRPNJA GRADONAČELNIK JAVOR BOJAN LEŠ POSJETIO JE VISOKU ŠKOLU IVANIĆ-GRAD

29 Srpanj 2021
Objavljeno u Novosti

VŠIG Radovi 2021. 1

Dana 21. srpnja gradonačelnik Javor Bojan Leš, dr. vet. med., pred. došao je u najavljeni posjet Visokoj školi Ivanić-Grad.

Gradonačelnika je primio dekan Visoke škole Ivanić-Grad doc. dr. sc. Mile Marinčić, v. pred.

U prvom djelu susreta Gradonačelnik je obišao radove (uređenje interijera) u zgradi Visoke škole u Moslavačkoj 13. Dekan je izvijestio Gradonačelnika o zadnjoj fazi uređenja, te tko je izabran za izvoditelja radova (Emanuel interijeri). Radovi su započeli, u što se je sam Gradonačelnik mogao uvjeriti, a rok završetka radova je 15. rujna 2021. Dekan je također izvijestio Gradonačelnika o tome da je u konačnici sam pripremio zadnji definirani troškovnik radova koji se uklapa u ono što je Osnivač osigurao, a Visoka škola uspjela sačuvati u zadnjem godištu svoga poslovanja.

Dekan je zamolio Gradonačelnika da netko iz odjela UPRAVNOG ODJELA ZA KOMUNALNO GOSPODARSTVO, PROSTORNO PLANIRANJE, GOSPODARSTVO I POLJOPRIVREDU, bude na dispoziciji izvođaču kako bi se eventualni tekući problemi poput dovoda struje za vanjsku fontanu, odvodnih cijevi za vertikalu sanitarnog čvora i slično rješavali uz pomoć osoba iz struke, koje poznaju samu zgradu.

Dekan je kratko izvijestio Gradonačelnika i o provedenim upisima, te izrazio osobno zadovoljstvo cjelovitom situacijom na studijskom programu preddiplomskog stručnog studija fizioterapija. Popunjenost prve godine je 44 od 50 mjesta. Preostalo je 1 mjesto kod redovitih i 5 mjesta kod izvanrednih studenata. Prema izvješću srednja.hr na 1 mjesto za redovite studente imamo 30 kandidata od čega 10 prvi izbor. Na 5 mjesta za izvanredne studente imamo 14 kandidata od čega 7 prvi izbor, što je vidljivo i na listama koje su objavljene.

Rang 1

Rang 2

Još jedanput je apostrofirano dobivanje Dopusnice za specijalistički diplomski stručni studij Protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji, koja je novi vjetar u leđa Visokoj školi Ivanić-Grad. Sa svih strana dolaze informacije o jedinstvenosti ovog studija. Nama je svakako važno mišljenje jednog od najvećih stručnjaka, našeg Ivanićanina, prim. mr. sc.  Nevena Kauzlarića, dr.med., predstojnika Kliničkog zavoda  za rehabilitaciju i  ortopedska pomagala KBC Zagreb, koji nam je u svom mailu napisao: „Dakako da znam da u Ivanić-Gradu postoji prijediplomski studij iz fizioterapije, na što sam osobno kao Ivanćanin vrlo ponosan. Drago mi je i da ste u postupku akreditacije diplomskog specijalističkog stručnog studija Protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji jer takav studij koliko je meni poznato za sada u RH ne postoji“. Zaključeno je kako se svakako intenzivno treba raditi na reklami cjelovite Visoke škole Ivanić-Grad, a posebice novog studijskog programa. Načelno su u tom pravcu već poduzete određene mjere, koje će se intenzivirati koncem kolovoza i početkom rujna 2021.

Gradonačelnika je zanimalo i unutarnje ustrojstvo VŠIG. Dekan je sugerirao kako je po tom pitanju sve gotovo provedeno prema planovima, te je do potpunog definiranja VŠIG preostalo imenovanje prodekana (o čemu je bilo govora i na zadnjem sastanku), te sukladno Dopusnici imenovanje pročelnika za studij fizioterapije. Dekan je dao do znanja Gradonačelniku kako će novu akademsku godinu 2021./2022. započeti sa svim posloženim imenovanjima.

Dekan je izvjestio Gradonačelnika i o posebno zaslužnim osobama za novi studij, stavljajući pritom naglasak na prof. dr. sc. Jasminu Havranek, ravnateljicu AZVO-a i cjeloviti tim u AZVO-u, nadalje primarijus Marinu Kovač, dr. med, pred., ravnateljicu bolnice u Popovači, spec. Gorana Maričića, dr. med. pred., ravnatelja Naftalana i svakako dr. sc. Slavicu Janković, v. pred. pročelnicu odjela zdravstvenih studija na Veleučilištu u Vukovaru.

Dekan je Gradonačelnika izvijestio i o prijedlogu plana zapošljavanja za iduću kalendarsku godinu, koji je dobio suglasnost Stručnog vijeća VŠIG i bit će stavljen na glasovanje na prvoj idućoj sjednici Upravnog vijeća VŠIG.

Tema o kojoj se već duže vrijeme govori, a to je odvajanje VŠIG s proračunskog dijela Grada Ivanić-Grada, uz nastavak sufinanciranja visokog obrazovanja od strane Grada bila je nezaobilazna tema susreta. Za navedeno su prikupljeni već određeni pravni elementi i rješenja u nekim drugim gradovima. Svakako ćemo odmah koncem kolovoza započeti rješavanje navedenog pitanja. Grad kao Osnivač i dalje bi imao potpunu kontrolu nad svim što radi VŠIG, samo bi se rasteretio način vođenja računovodstva i pripreme financijskog plana za VŠIG.

Dekan je upoznao Gradonačelnika i sa povećim računom za električnu energiju za svibanj mjesec u upravnoj zgradi u Moslavačkoj 13. Sve što VŠIG ima od aparata koji su potrošači nije veće potrošnje od jedne obiteljske kuće, a račun za svibanj je i do pet puta veći. VŠIG je već poduzela određene korake da se navedeno pitanje riješi, a Dekan je u tom pravcu zatražio pomoć Gradonačelnika.

U daljnjem tijeku razgovora ponovno se potegnulo pitanje darivanja krila Učeničkog doma u Ivanić-Gradu, koje nam je ponuđeno od strane Županije. Gradonačelnik je rekao kako se u tom pravcu čeka formiranje Skupštine Zagrebačke Županije, te da bi se već na Prvoj redovitoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije trebala naći i navedena točka.

Dalje je razgovor nastavljen u opuštenoj atmosferi, a u tom dijelu razgovora Dekan je upoznao Gradonačelnika sa pitanjem vanjskih suradnika, novim izborima u zvanja, novim suradnim ustanovama i bolnicama, planovima za nove studijske programe VŠIG, planovima o uvođenju aplikacija za ugovore kako za studente, tako i za profesore i sl. što bi uvelike rasteretilo djelatnike VŠIG, koji rade u administrativnom dijelu. Dekan je napomenuo Gradonačelniku kako bi se svakako trebalo razmisliti i o novim računalima za informatičku učionicu, a da je VŠIG u tom pravcu isposlovala od Ministarstva znanosti i obrazovanja da navedne računala dobiju licence po povlaštenoj cijeni MZO-a. Dekan je zamolio Gradonačelnika i da se formira zajednički organizacijski odbor za Prvu promociju studenata VŠIG, koja bi se dogodila u veljači 2022. Također je osiguran i prijelaz s internet mreže A1, na CARNeT sustav, što će Visokoj školi Ivanić-Grad donijeti značajne uštede. Usuglašeno je da prva promocija svakako treba biti obilježena na poseban način. Za navedenu promociju VŠIG je već imenovala koordinatoricu, a to je Tatjana Petrinec, prof., dipl.bibl., voditeljica studentske službe. Kad Grad predloži svoje kandidate sve će se dalje uređivati u stalnoj komunikaciji. VŠIG je već započela pripremu izgleda završnih diploma, nabavu šalova i akademskih kapa te izradu dekanskog lanca i nabavu promotorskih toga za dekana i prodekane.

Gradonačelnik je zahvalio Dekanu na svemu što je dosad učinjeno, te rekao kako je svjestan da navedeno iziskuje ogromnu žrtvu i trud, ali rezultati su više nego vidljivi. Ponovio je da visoko obrazovanje smatra jednim od najvažnijih projekata za Grad. Dekan se složio s Gradonačelnikom o procjeni važnosti visokog obrazovanja za Grad, te je zahvalio Gradonačelniku na svemu što on osobno, ali i ljudi oko njega čine za VŠIG, čvrsto uvjeren da će se tako nastaviti i dalje. Sastanak je završio u vedrom raspoloženju, a novi je dogovoren već za kraj kolovoza ili početak rujna o čemu će se naknadno dogovoriti.

VŠIG Radovi 2021. 2

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 29 Srpanj 2021 15:45

Adresa

Adresa:
Moslavačka 13, 10310 Ivanić-Grad
Website:
www.vsig.hr
Email:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
01/2016-840 – referada,
01/2016-841 – tajništvo,
01/2016-842 – savjetnica
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB:80175889349, MBS:081161497,
IBAN: HR0424840081135069251

Naša misija

Misija VŠ IVANIĆ-GRAD jest produciranje visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te, posljedično, podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj. Kroz studijske programe promovirati znanja relevantna za društvo i struku, uz uvažavanje poslovne, radne, stručne i znanstvene etike i uz provođenje visokih vrijednosnih kriterija. Uloga je Visoke škole Ivanić-Grad i da osmisli, ispituje i razvija inovacije u oblasti rehabilitacije, terapije, sestrinstva…, ali i tehničkih znanosti i ekonomije te da kroz znanstvenu i tehničku podršku pomaže razvoju Grada, županije i šire.

Pratite nas