Zagrebačka županija za potrebe Visoke škole darovala Ivanić-Gradu nekretninu vrijednu 7,1 milijuna kuna

10 Prosinac 2021
Objavljeno u Novosti

DSC 1339 696x464

Zagrebačka županija darovala je Gradu Ivanić-Gradu nekretninu vrijednu 7,1 milijuna kuna za potrebe Visoke škole Ivanić-Grad. Ugovor o darovanju, potpisan je danas u novoizgrađenom prostoru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, a potpisali su ga župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako Županija nije često u prilici da potpisuje ugovore o darovanju, jer u svome vlasništvu i nema previše nekretnina.

DSC 1336

-Od 2001. do danas nisam imao prilike potpisivati ugovore o darovanju. To darujemo da bi unaprijedili visoko obrazovanje u Ivanić-Gradu, a Zagrebačka županija značajna sredstva ulaže u obrazovanje- kazao je Kožić, kojeg raduje činjenica što je Ivanić-Grad jedan od tri grada na području županije koji nudi visokoškolsko obrazovanje.

-Zagrebačka županija uvelike je pomogla u realizaciji novoizgrađenog prostora Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan. Upravo će se i dio nastavnog programa održavat će i u Naftalanu, dok se u Ivanić-Gradu ovime stvara kampus učeničkog i studentskog obrazovanja, znanosti, inovacija, ali prije svega Centra mladih- istaknu je Kožić.

Visoka škola Ivanić-Grad od prvog dana veliku podršku ima upravo od strane Grada i gradonačelnika Javora Bojana Leša, kojeg raduje činjenica što će u gradu zaživjeti ideja studentskog kampusa.

-Darovana nekretnina jedno je krilo objekta u kojem se nalazi učenički i studentski dom, studentska menza, a darovanu nekretninu pripremit ćemo za predavaonice i kabinete naše Visoke škole. Krećemo u pretprojektiranje tog krila, očekujem da ćemo u roku 5-6 mjeseci imati svu dokumentacija i bit ćemo spremni za aplikacije na europske fondove, a Grad će u objekt uložiti oko 10 milijuna kuna- rekao je gradonačelnik Leš i dodao kako se nada da će sljedeće godine imati i treći studijski program- studij sestrinstva.

Ravnatelj Naftalana Goran Maričić rekao je kako Specijalna bolnica i Visoka škola od prvog dana usko surađuju, jer Naftalan je nastavna baza za studente.

DSC 1296

Izvor i foto 01Portal.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Prosinac 2021 22:31

Adresa

Adresa:
Moslavačka 13, 10310 Ivanić-Grad
Website:
www.vsig.hr
Email:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
01/2016-840 – referada,
01/2016-841 – tajništvo,
01/2016-842 – savjetnica
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB:80175889349, MBS:081161497,
IBAN: HR0424840081135069251

Naša misija

Misija VŠ IVANIĆ-GRAD jest produciranje visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te, posljedično, podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj. Kroz studijske programe promovirati znanja relevantna za društvo i struku, uz uvažavanje poslovne, radne, stručne i znanstvene etike i uz provođenje visokih vrijednosnih kriterija. Uloga je Visoke škole Ivanić-Grad i da osmisli, ispituje i razvija inovacije u oblasti rehabilitacije, terapije, sestrinstva…, ali i tehničkih znanosti i ekonomije te da kroz znanstvenu i tehničku podršku pomaže razvoju Grada, županije i šire.

Pratite nas